KOMMENTARER

Her er IKT-bransjens store tabbe-liste

Her er listen over alle IKT-bransjens flopper våre lesere har bidratt med. Les og se alt du forhåpentligvis har klart å styre unna.

24. mars 2004 - 11:36

Det er floppene som får partnere og sluttkunder til gnisse tenner. Alt for mange har investert i utvikling eller kjøpt produkter som ikke tar av. Og når salget ikke løfter seg, gir utvikleren ofte fort opp, men pleier sjelden å si fra høyt og tydelig. Resultatet er at vi sitter igjen med produkter og tjenester som fort blir ubrukelig.

digi.no brakte i går en liste over noen av floppene til IKT-bransjen, men ba våre lesere om hjelp. Dette har gitt oss en lengre liste, der de fleste er god tips. (Nei, det er mulig at du misliker Windows, men det kan ikke betegnes som en flopp)

Her er listen over floppene:

digi.no nevnte først:

Iridium: Dette satellitt-baserte telefonsystemer gav deg kontakt hvor som helst i verden med en type spesielle mobiltelefoner, men ble trolig tidenes dyreste IKT-flopp. Regningen for denne katastrofen endte mange titalls milliarder kroner.

HomeRF: Denne standarden konkurrerte med WLAN (802.11b), men tapte fort kampen – til stor irritasjon for alle som hadde kjøpt utstyr.

Transmeta: Transmeta skulle konkurrere ut Intel med strømsparende prosessorer, men salget har ikke tatt av.

Borland Office: Borland lanserte en samling kontorprogrammer som skulle konkurrere med Microsoft Office. Den ble ikke gammel

Her er floppene våre lesere har bidratt med.

Laserdisk: De LP-aktige digitale videoplatene var feinsmecker-utstyr i noen få år, men ble raskt gravlagt av DVD.

Windows ME: Microsoft følte de måtte oppdatere Windows 98, men har i ettertid selv innrømmet at dette ikke var noen vinner.

VRML: Mange mente at tekstbasert Internett raskt ville være historie når 3D-grafikksystemet VRML fikk opp farten. Du skal lete litt for å finne 3D-grafikk på nettet i dag.

Interaktiv TV: Mange satset på at vi skulle bruke TVen som en PC med spill og diverse applikasjoner. De som kjøpte TV-dekodere med disse mulighetene angrer nok.

PCer med trykkfølsomme skjermer: Siden tidlig på 90-tallet har det blitt lansert PCer som lar deg peke og notere rett på skjermen. Ingen god ide, mener åpenbart kundene.

Web-TV: TVen skulle få Internett, og mange laget og kjøpte bokser. Synd at det tok så lang tid for å oppdage at en vanlig TV ikke har oppløsning nok til å vise en vanlig webside (og heller ikke er skarp nok)

Kunstig intelligens: Kanskje den største hypen på 80-tallet. Først nå begynner spill og enkelte nisjesystemer å inneha elementer av kunstig intelligens.

Les resten av listen, blant annet om Microsoft Bob og de norske floppene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.