BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hete oppkjøpsrykter rundt britisk mobilselskap

Det har lenge gått oppkjøpsrykter rundt det britiske mobilselskapet One2One, som i dag er eid av britiske Cable & Wireless. Ifølge den britiske søndagsavisen Sunday Business er nå Deutsche Telekom klar med et bud på selskapet, på nærmere 130 milliarder kroner.

Frode Eriksen
10. mai 1999 - 12:30

Budet skal ifølge avisen presenteres i løpet av få dager. Også tidligere har det tyske teleselskapet sett på hele eller deler av britiske Cable & Wireless som en mulig oppkjøpspartner, for å ekspandere sin virksomhet utenfor Tyskland. Årsaken til at interessen er større i dag er at det ikke lenger er like sikkert at det blir noe av den planlagte fusjonen med Telecom Italia.

Likevel er neppe One2One det enkleste oppkjøpet Deutsche Telekom kan gi seg i kast med, for det britiske teleselskapet har hatt mange beilere og de fleste har ennå ikke gitt opp håpet. Blant disse er France Telecom som leter etter nye alliansepartnere som en følge av den planlagte fusjonen mellom Deutsche Telekom og Telecom Italia, Telekoms hardeste tyske mobil- konkurrent Mannesmann, franske Vivendi kom på banen for få uker siden i tillegg til at flere Bell-selskap står på listen.

Tidligere har også AT&T vært interessert, men etter at selskapet i fjor sommer bestemte seg for å samarbeide med British Telecom er dette nå uaktuelt.

Det er ennå usikkert hva Telekom endelig vil by på selskapet men avisen antyder i overkant av 10 milliarder pund, eller nærmere 130 milliarder kroner.

One2Ones eierselskap, Cable & Wireless la før helgen fram gode tall for 1999 som avsluttes 31. mars (avvikende regnskapsår). Overskuddet falt riktignok med 6,4 prosent til 1,12 milliarder dollar, noe som var i tråd med forventningene. Som før er det Hong Kong Telecom som står for det meste av selskapets overskudd.

I forbindelse med dette resultatet er det ventet at selskapets nye toppsjef, Graham Wallace, vil si mer om hvilken strategi han vil velge for selskapet framover, inkludert internasjonale allianser, salg av deler av virksomheten og fremtidige satsingsområder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra