NEDETID

Hetebølgen slo ut London-baserte skytjenester fra både Google og Oracle

Kjølingen sviktet ved flere datasentre nær London.

En politibetjent gir vann til en soldat i London mandag.
En politibetjent gir vann til en soldat i London mandag. Foto: Matt Dunham / AP / NTB
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. juli 2022 - 09:06

Tirsdag denne uken var det ekstra hett i England, med temperaturer på over 40 grader Celsius. Den høye temperaturen fikk mange konsekvenser, tilsynelatende også for skytjenester fra i alle fall Google og Oracle. Dette skriver The Register

I Googles europe-west2-a-sone, som ligger i London-området, oppsto det kjølerelaterte problemer klokken 19.13 norsk tid. Dette gjorde at Google stengte ned deler av sonen for å forhindre skade på maskinvare og ytterligere nedetid. Først klokken 05.43 i natt kunne Google konkludere med at problemene var blitt løst.

Heten var årsaken

Google oppgir ikke direkte at hetebølgen var årsaken til problemet, men det gjør Oracle:

«As a result of unseasonal temperatures in the region, a subset of cooling infrastructure within the UK South (London) Data Centre experienced an issue.»

Oljefondets sjef Nicolai Tangen har bedt bedrifter engasjere seg i KI. Resultatene fra 2023 viser hvorfor.
Les også

Staten håver inn på tek-aksjer

Også hos Oracle måtte en del av tjenestene tas ned for å forhindre maskinvareskade. Den første meldingen kom klokken 17.42 tirsdag ettermiddag, men problemene skal ha oppstått klokken 15.10.

I den hittil siste oppdateringen fra Oracle, som kom 05.57 onsdag morgen, heter det at kjøleproblemene er løst, og at de kunderettede tjenestene igjen er i drift. Men selskapet opplever fortsatt problemer med det som omtales som Oracle Integration Cloud-ressurser.

Vilja Steffensen og Vahiny Gnanasekaran skriver i kronikken om CSIRT-er og viktigheten av å forbedre kommunikasjonen under hendelseshåndtering.
Les også

Det digitale brannvesenet blir glemt

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.