BEDRIFTSTEKNOLOGI

Historisk kraftig Nasdaq-rally vil smitte Oslo Børs

Teknologi-indeksen Nasdaq kvitterte i går for bedre renteutsikter og en mulig presidentavklaring med en hittil usett oppgang, men Telenor ble stående igjen på startstreken.

Ole-Andreas Krohn
6. des. 2000 - 09:13



Som i Norge er det mye renteutsiktene som driver markedet. Sentralbankssjef Alan Greenspan sa i en tale i går at det nå går mot et mer optimistisk rentesyn fremover og at valget ved neste møte i den pengepolitiske komiteen vil stå mellom uendret og redusert rente. Dette møtet finner sted den 19.desember.


Markedet regner nok ikke med at det til syvende å sist blir en rentereduksjon ved denne anledningen. Imidlertid indikerer Greenspan på denne måten at sannsynligheten for mulige rentereduksjoner utover i 2001 øker.

Det skadet heller ikke markedet at det nå endelig ser ut til å gå mot en avklaring av det amerikanske presidentvalget.

Smitteeffekten fra den amerikanske teknologibørsen til de norske teknologiselskapene er stor. Flere av de norske selskapene har konkurrenter som er notert på Nasdaq og som influerer på prissettingen av deres egne aksjer.

Vi må derfor regne med at selskaper som Opticom ASA, Infocus Corporation, Eltek ASA og Tandberg-troikaen kan få en svært positiv utvikling i dag.

Flere sammenlignbare amerikanske selskaper er steget opp til 20-30 prosent over natten. InFocus var opp over 13 prosent i USA i går kveld.

Dessverre ser det ikke like bra ut for nynoterte Telenor ASA, som endte på en kurs tilsvarende cirka 38,70 kroner. Dette var bare svakt opp i forhold til kursen i Oslo i går. Det kan på den annen side være at den amerikanske handelen har for dårlig volum og at Telenor derfor først vil nyte godt av den generelle oppgangen når handelen åpner i Oslo.

Og da må vi spørre:
Med gårsdagens rekordoppsving, tror du NASDAQ har nådd bunnen?

Ja, nå bærer det til værs
Ja, men den blir nok liggende å vake mellom 2800-3000
Nei, den skal ned i 2500
Nei, den skal ned i 2000
Nei, den skal ned i 1500 eller lavere

Trykk her for å se resultatet så langt
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra