KARRIERE

Hodejegere netter inn de feiteste hjernene

Lederutvelgelsesfirmaet Korn/Ferry International satser på at nettet skal gi selskapet ytterligere vekst. - Headhunting av toppledere, mellomledere og spesialister blir nå både raskere, sikrere og billigere, påstår hodejegerne.

Therese Werenskiold og Øystein Kvistad
28. sep. 1999 - 03:32

Verdens største lederutvelgelsesfirma går i tospann med den velrenommerte næringslivsavisen Wall Street Journal for å kapre de beste toppsjefene via Internett.

Futurestep er navnet på web-tjenesten, som først ble lansert i USA i fjor sommer. Siden har Canada og Australia fått sin utgave av Futurestep, og nå står Norge pluss resten av Norden og Europa for tur.

Carl Wilhelm van Kervel Barth.
Carl Wilhelm van Kervel Barth.

Ifølge Futuresteps operative leder i Norden, Carl Wilhelm van Kervel Barth, er allerede 390.000 lederkandidater lagt inn i Futuresteps databaser, som vokser med omlag 25.000 oppføringer i måneden.

Systemet er utviklet for å rekruttere på mellomleder- og spesialistnivå og innebærer ifølge van Kervel Barth "en helt ny tilnærming med hensyn til kvalitet, pålitelighet og hurtighet".

- Med Futurestep kan tiden det tar å fylle en ledig stilling reduseres til kun 30 dager, påstår van Kervel Barth.

Innen den perioden skal Futuresteps rekrutteringseksperter identifisere toppkandidater fra sin database og presentere de tre beste kandidatene for kunden. van Kervel Barth lover at kunden kan gi sin fremtidige ansatte et jobbtilbud senest én måned etter at rekrutteringsprosessen startet.

- For jobbkandidaten er tjenesten gratis, opplyser van Kervel Barth, som legger til at vedkommende som finner det interessant å bli oppført i Futuresteps web-baserte "utstillingsvindu" også tilbys tilleggsytelser som tilbakemeldinger angående karriere- og markedsverdi (lønnsnivå), et interaktivt tilbud via elektronisk post, samt muligheten for å få tilsendt fagartikler og relevant stoff på sitt interessefelt.

Mer informasjon om Futurestep, Korn/Ferry og van Kervel Barth finner du via bransjepekerne nedenfor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra