BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hoff vil gi NHO "a hell of a fight"

IKT-Norge visste om NHOs planlagte sammenslutning på et tidlig tidspunkt, blant annet på grunn av en feilsendt e-post. Per Morten Hoff er ikke engstelig for at kjempen NHO skal kapre lojale IKT-medlemmer.

Therese Werenskiold
10. jan. 2001 - 13:24
digitoday.noNHO vil organisere kunnskapsbedriftene
Kristin ClemetIKT-Norge

Næringslivets HovedorganisasjonPer Morten Hoffdigitoday.no









finner her





- Hva kan NHO gjøre som IKT-Norge ikke kan?









- NHO er et stort hangarskip med mye skyts, men det tar forferdelig lang tid å snu den skuta. IKT-Norge er en motortorpedo-båt. Rask, smidig og slagkraftig, sier han fornøyd.





EL & IT-forbundet

- De har ikke lykkes med dette, og grunnen er at de ikke har noen tariffmotpart i IT-bransjen. Dersom NHO lykkes med sin nye plan vil LO juble for da får de endelig en tariffmotpart i denne næringen, slik El og IT-forbundet har etterlyst.

- Kristin Clemet sier hun ikke er så opptatt av tariffsiden. Det kan hun gjerne mene, men hvis bedriftene melder seg inn i NHO sender dette kraftige signaler til de ansatte om organisering i et LO-forbund, mener Hoff.

- Dessuten er det jo på tariffsiden at pengene i NHO ligger. Vi skjønner at NHO er redd for å vifte med "tariffspøkelset" første kvelden, men den problemstillingen kommer nok raskt på bordet.

IKT-Norge har gjort to undersøkelser for å kartlegge medlemsbedriftenes holdninger.

I 1998/1999 var Hoff i samtaler med NHO om å danne en felles IT-organisasjon i Norge. Det var rett før sammenslåingen av KDL, PROFF og Multimedia Forum (de tre som gikk sammen og dannet IKT-Norge). Dengang la Teknologibedriftenes Landsforening (TBL) ned veto og krevde at IT-organisasjonen skulle være i TBL. Det gikk ikke IKT-Norge med på.

IKT-Norge gjorde da sin første undersøkelse blant egne medlemmer, og nær sagt ingen av disse ville, ifølge Hoff, bli medlem i et NHO-forbund.

- Vi fikk også klare signaler fra store aktører som Telenor, Microsoft og IBM om at det var uaktuelt i forhold til selskapenes policy å gå inn i en arbeidsgiverorganisasjon som NHO.

IKT-Norge foretok også en ny undersøkelse like før jul i fjor, men Hoff karakteriserer denne mer som en temperaturmåler.

- Vi spurte medlemmene våre om de kunne tenke seg å bli NHO-medlem, og det var kun én bedrift (70 bedrifter deltok i denne web-baserte undersøkelsen) som svarte at det kunne være aktuelt med et slikt medlemskap.

- Vi ønsker NHO lykke til, men mister ikke nattesøvnen av litt konkurranse. Konkurranse er sunt, og det håper vi at NHO også synes. Vi skal gi dem "a hell of a fight" som gamle Churchill ville ha sagt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra