BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Holder ikke tilbake USB-spesifikasjonen

Intel avviser påstander selskapets konkurrenter om selskapet vil holde igjen deler av USB 3.0-spesifikasjoen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. juni 2008 - 13:44

Anonyme kilder i både AMD og Nvidia fortalte i forrige uke til News.com at de vurderer å lage sin egen spesifikasjon for den sentrale vertskontrolleren for den kommende USB 3.0-standarden fordi selskapene mener Intel ikke vil offentliggjøre selskapets spesifikasjon med en gang den er klar. Dette vil kunne gi Intel en betylig fordel i forbindelse med implementeringen av spesifikasjonen.

Nå avviser Intel disse påstandene. I et blogginnlegg skriver Nick Knupffer at selskapet har til hensikt å gjøre den aktuelle spesifikasjonen tilgjengelig på et tidlig tidspunkt i andre halvdel av 2008. Det skal ikke knyttes noen royaltyforpliktelser til spesifikasjonen.

- Nei, Intel holder ikke igjen spesifikasjonen. Hele poenget med at Intel investerer tungt i å lage denne «dummyguiden» er i gjør det mulig for bransjen å starte å bygge USB 3.0 inn i silisiumet så snart som mulig, så hvorfor skulle Intel da med hensikt drøye dette?, spør Knupffer.

Han avviser også påstandene om at det meste av åndsverket som ligger til grunn for spesifikasjonen til USB 3.0-vertskontrolleren er hentet fra PCI Express-spesifikasjonen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.