BEDRIFTSTEKNOLOGI

Holder kortene tett til brystet

- Telenor ønsker ikke å forhåndsprosedere et eventuelt erstatningssøksmål fra NetCom i media. Tross alt har NetCom ennå ikke bestemt seg for om de vil gå til sak, sier informasjonssjef Lise Gullberg i Telenor Nett til digi:tele.

Øystein Kvistad
17. apr. 1997 - 15:29

Det var onsdag digi:tele avslørte at den børsnoterte mobiloperatøren NetCom vurderer å kreve mellom 80 og 120 millioner kroner av Telenor. Dette fordi NetCom mener selskapet har betalt overpris for leie av linjer av Telenor Nett og tidligere Telenor RNT i årene 1994-1996.

NetCom har betalt over 400 millioner kroner i linjeleie av Telenor i disse årene, et beløp NetCom mener burde vært betydelig lavere.

- Etter det svaret vi ga på NetComs forliksklage før jul, er vi overrasket over at NetCom fremdeles vurderer søksmål mot oss, sier informasjonssjef Lise Gullberg i Telenor Nett til digi:tele. Siden NetCom ennå ikke har bestemt seg for hvorvidt de vil forfølge saken rettslig, ønsker ingen i Telenor-ledelsen å kommentere saken nærmere.

- Vi er ikke interessert i å forhåndsprosedere saken i media, er Lise Gullbergs korte kommentar.

Etter Telenors oppfatning er prisene på leide samband fastsatt av Samferdselsdepartementet gjennom vedtak om like priser over hele landet. Hvis det er noen som har tapt penger på disse prisene er det brukerne, ikke NetCom, for operatøren overfører kostnaden på brukerne. Hvis operatøren ikke hadde gjort det ville selskapet tape penger på å ha teletrafikk i sitt nett, argumenterer Telenor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.