BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hongkong beholder telekontroll

Kinesiske myndigheter vil ikke overta Hongkongs telenett, selv etter at den britiske kronkolonien overtas av Kina 31. juli 1997 etter 155 år på britiske hender.

Frode Eriksen
12. des. 1996 - 11:30

I en uttalelse fra det kinesiske post og teleministeriet heter det at de lokale telekommunikasjonene i Hongkong vil administreres lokalt og skal kontrolleres av den lokale administrasjonen.

- Sentralregjeringen i Beijing vil ikke blande seg i hvordan den lokale administrasjonen av telekommunikasjonene skjer, sa direktør i post og teleministeriet, Liu Cai, på en konferanse i Washington.

Lui sa at han ikke var motstander av at det statlige kinesiske televerket, China Telecom, involverte seg i Hongkong, men la til at myndighetene mente at det var best om China Telecom ikke involverte seg for mye.

Kinas televerk har de siste fem årene opplevd en enorm vekst på 51 prosent årlig, men fremdeles har bare 6 prosent av kineserne tilgang på telefon hjemme.

De neste fire årene regner kinesiske myndigheter med en dobling av det kinesiske telenettet, en vekst som i stor grad skal sikres ved utenlandske leveranser.

Liu understreket overfor Reuter at de kinesiske myndighetene fremdeles skulle eie det statlige telemonopolet for å sikre en hurtig utbygging av det kinesiske telenettet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra