BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hopper over mobil Katmai

Intel vil trolig droppe utviklingen av den mobile utgaven av Katmai-prosessoren. Dette kan bety at det ikke kommer noen kraftigere mobilprosessor fra Intel før Coppermine lanseres.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. mai 1998 - 15:57

Ifølge Electronic Buyers News, vil Intel hoppe over den bærbare Katmai-utgaven, og vente til neste utgave av bærbare Pentium II prosessorer, Coppermine, blir klar. Det er likevel lite trolig at kanselleringen av den mobile Katmai-prosessoren vil få betydning for Intels timeplan for introduksjonen av Katmai beregnet for bærbare PC-er.

Coppermine skal etter planen lanseres i september 1999, med produksjonsstart i november samme år. Prosessoren, som skal operere med klokkehastigheter mellom 450 og 500 MHz, vil antagelig bli laget i en 0,18 mikron prosess for å holde effektforbruket under 10 watt.

Ifølge en kilde Electric Buyer News har vært i kontakt med, vil prosessoren kjøre med både veksel- og likestrøm ved å bruke Intels nye Geyserville-teknologi. Dette vil opprette en lavere operasjonsspenning når PC-en drives av batterier.

Coppermine vil selvsagt inkludere Katmai-instruksjonssettet.

Ifølge Electronic Buyers News, er Intel snart klare med Dixon-prosessoren, den første brikken spesielt designet for lavpris bærbare PC-er. Dixon er en avledning av Celeron prosessoren, men vil leveres med 128 KB integrert sekundært hurtigminne og ha en klokkehastighet på 266 MHz. Det ventes at Intel vil lansere Dixon i fjerde kvartal i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.