JUSS OG SAMFUNN

Hør på NRKs fremtidige interaktive radio

Høgskolen i Østfold skal sammen med Uninett lage NRKs fremtidige radio- og TV-kanaler på Internett. Radiodelen er allerede igang.

7. juni 2000 - 12:24
Høgskolen i Østfold

- Vi har utviklet radio-on-demand, hvor NRKs programmer blir kontinuerlig indeksert og lagt på en database. Dermed kan Internett-brukere få dem streamet ned og avspilt på sin maskin over Internett, forteller forsker og prosjektleder ved HiØ Thomas Malt til digi.no.

Prosjektene er utviklet av elever ved høgskolen i samarbeid med blant annet NRK. På tjenestens NRK Radio on demand kan man søke på programmer i ungdomskanalen NRK P3, og søket kan gjøres både på dato og spesifikt program, med mulighet for avansert søking.

Ut fra disse søkene kan man så for eksempel få avspilt alle de 21 utgavene av programmet 'Knut i Bygget' i rekkefølge, til den oppløsning man har linjekapasitet til.

Man kan lage sin egen spilleliste og opprette en egen profil, slik at radiolyttingen blir skreddersydd for ens egen smak.
- Vi jobber med NRK for å få tilgang til deres sendeskjemaer, slik at man kan søke i databasen på for eksempel en spesiell sketsj man har hørt, sier Malt.

Malt forteller at systemet er klart til video-on-demand, og at alt som mangler er båndbredde på nettverkene. Ifølge pressemeldingen ser HiØ for seg video med DVD-kvalitet rett hjem i stua allerede til neste år.

HiØ kringkaster allerede alle NRKs kanaler over internett-protokoll, men hittil er det bare institusjoner tilknyttet det norske forskningsnettet som har hatt mulihet til å se dette.
Malt mener dette vil bedre seg iløpet av kort tid, etterhvert som båndbredden ut til sluttbruker øker.

Elevprosjektene er finansiert av blant annet NRK og Uninett, i tillegg til prosjektstøtte fra forskjelige institusjoner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra