BEDRIFTSTEKNOLOGI

Høyt tap og lav kundevekst

Globalstars aksjeverdi falt mandag til det halve på grunn av høye tap i satellittelefonselskapet. I tredje kvartal tapte selskapet 211 millioner dollar, samenlignet med 41 millioner dollar for ett år siden.

31. okt. 2000 - 01:30

Tapene øker investorenes frykt for at selskapet snart har brukt opp pengebeholdningen sin, og dermed lider samme sjebne som Iridium som tidligere har forsøkt seg i samme bransje uten hell. Iridium ble i vår begjært konkurs og investorene der måtte avskrive vel 60 milliarder kroner.

Men en annen viktig årsak til Globalstars dårlige utvikling er at hovedaksjonær Loral Space & Communications sier at selskapet vil kutte ned på overføringene til selskapet. Loral eier 40 prosent av satellittselskapet og har investert 1 milliard dollar av tilsammen 4,3 milliarder dollar.

Analytikere tror selskapet har nok penger til å drive fram til mai neste år før det blir kroken på døra hvis kundetilstrømningen ikke tar seg opp.

Globalstar tilbyr satellittelefoni fra terminaler blant annet produsert av Ericsson, til priser som den vanlige forbruker ville finne svært avskrekkende.

Konsernsjef Bernard Schwartz medgir at selskapets kundevekst er jevn, men alt for lav. Nye tiltak skal imidlertid få opp interessen for selskapets tjenester, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.