BEDRIFTSTEKNOLOGI

Høyteknologisk køsystem for bankkunder

Et nytt køsystem der kundens identitet blir registrert allerede nå kølappen trekkes, er på vei inn i Sparebanken Nors filialer. Systemet er utviklet i samarbeid med NCR, Software Innovation og IT-kompaniet.

Eirik Flaa
24. apr. 1997 - 19:30

Med det nye køsystemet i Sparebanken Nor, slipper du å oppgi personalia nå du kommer til kassen. Ved å stikke inn minibankkortet i kølappautomaten, blir personopplysningene automatisk registrert på ditt kølappnummer, og betjeningen bak skranken har opplysningene i hende i god tid før du ankommer kassen.

I tillegg til kølappsystemet, har Sparebanken Nor også innført et elektronisk signatursystem som, dersom kunden ønsker det, kan gjøre bankbesøket fullstendig papirløst. Kunden bruker en elektronisk penn, og signaturen blir automatisk registrert hos banken.

- Vi vil innføre systemet i det fleste av våre filialer i løpet av kort tid , sier informasjonsleder i Sparebanken Nor, Christian Moxheim, til digi:data. Han forklarer at systemet har vært utprøvd på Lillehammer i et års tid med godt resultat.

- Oslo har fått to filialer med det nye systemet, sier Moxheim, som ikke tror at effektivitetsforbedringen det nye systemet innebærer vil gjøre skrankepersonale overflødig.

- Systemet er først og fremst innført for å gjøre bankbesøket enklere for kundene, sier Moxheim.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.