BEDRIFTSTEKNOLOGI

HPs helsesenter skal skape digitale sykehus

HP samler all global ekspertise og teknologi i ett helsesenter for hele Europas helsesektor.

Åpning av HPs helsesenter 11.juni 2008
Åpning av HPs helsesenter 11.juni 2008
12. juni 2008 - 08:51

Med rød løper, partnere, presse og representanter fra helseinstitusjoner fra inn- og utland, åpnet statssekretær Kari Henriksen fra Helse- og omsorgsdepartementet den offisielle åpningen av HPs europeiske Health Center of Excellence til Norge i går ettermiddag.

Norge ligger langt fremme i verdenssammenheng på erfaring med digitale sykehus med både St.Olavs hospitalet og Nye Ahus.

Digitale sykehus kan bli redningen for mangelen på varme hender i helsesektoren. Når de som i dag er i midten av 50-årene blir eldre og pleietrengende vil det være behov for dobbelt så mange ansatte i helsesektoren.

Det forventes at digitale sykehus kan gi store innsparinger, og det nye bygget i St.Olavs Hospitalet hevdes å ha gitt innsparinger på 420 millioner kroner.

Norge har allerede tilegnet seg verdifull erfaring fra St. Olavs Hospitalet, og det er grunnen til at HP Norge som er representert i 170 land, fikk denne unike muligheter til å legge senteret for helseteknologi til Norge, sier en stolt administrerende direktør Eivind Roald til digi.no under gårsdagens seanse.

Åpning av HPs helsesenter 11.juni 2008
Åpning av HPs helsesenter 11.juni 2008

Allerede 500 sykehus-kunder fra hele verden har besøkt St.Olavs Hospitalet, og det skal være flere IT-kontrakter i prosess.

- Å bygge et digitalt sykehus er en langsiktig prosess som kan ta flere år, men i prinsippet er alle sykehus i verden mulige kunder, så vi har et stort potensiale å ta av. Det finnes bare et fåtall idag, og to av dem har vi i Norge, sier direktør for kompetansesenteret i i Norge, Roger Morberg til digi.no.

Imatis har levert over 2.000 pasientterminaler som er utstyrt med menyknapper der pasienten velger å se på tv, ringe, surfe på nettet eller bestille mat.
Imatis har levert over 2.000 pasientterminaler som er utstyrt med menyknapper der pasienten velger å se på tv, ringe, surfe på nettet eller bestille mat.

HP vil nå samle all global ekspertise og teknologi i ett senter og tilgjengeliggjøre dette for hele Europas helsesektor. Helsesenteret blir utstyrt som et lite sykehus, med komplette pasientrom, vaktrom og et tilhørende demonstrasjonsrom. Senteret vil også benyttes til forsknings- og utviklingsformål som er viktig for at Norge beholder sin posisjon som verdensledende på fremtidsrettet helseteknologi.

De største aktørene på teknologisiden går sammen for å utvikle felles løsninger for helsesektoren. HP samarbeider med Imatis, Cisco, Telenor og Microsoft i senteret.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.