BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hundrevis av gratisprogram med Linux-grensesnitt

KDE, et gratis grafisk brukergrensesnitt til Linux og andre Unix, er oppgradert til 3.0. Det gir tilgang til hundrevis av gratisprogrammer.

9. apr. 2002 - 08:16
K Desktop Environment-prosjektetTrolltech

Grensesnittet leveres med en rekke programmer, i tillegg til et utviklingsmiljø. Det suppleres blant annet av en gratis kontorpakke, K Office Suite. Versjon 1.1.1 av denne pakken er klar for KDE 3. Den omfatter tekstbehandler, regneark, presentasjonsprogram, rapportgenerator, vektortegneprogram, bilderedigeringsprogram med mer.

Blant forbedringene i forhold til KDE 2.0, er skriverhåndteringen.

KDE 3.0 omfatter nettleseren Konqueror som i tillegg til JavaScript, Java, XML, HTML 4.0, overlappende stilsett (CSS-1 og 2) og SSL, også støtter plugins for Netscape Communicator, blant andre Flash, RealAudio og RealVideo, og kan med lett kommersiell støtte også utvides til Shockwave, QuickTime og diverse andre Windows-spillere og dokumentlesere.

Ellers kommer blant annet også en e-postleser med felles adressebok med resten av grensesnittet, det vil si den personlige avtalebok og kontaktlisten KOrganizer og andre programmer i KDE PIM Suite.

Nettverk- og databasetilgangen er solid, det siste blant annet på grunn av en ny databaseuavhengig API mot SQL-databaser med støtte for ODBC og direkte støtte til Oracle, MySQL og andre.

KDE distribueres som åpen kildekode. Ferdig kompilerte pakker er tilgjengelige for blant annet FreeBSD, Red Hat, SuSE og Tru64. Det varsles at denne listen vil økes i ukene og månedene framover.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra