KORTNYTT

Hvem er best på gratis antivirus?

Det danske konsulentselskapet CSIS har sammenlignet seks gratis antivirusprodukter og kåret det beste produktet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. juni 2004 - 10:13

Danske CSIS har sammenlignet de fritt tilgjengelige antivirusproduktene AntiVir, Avast! Antivirus, AVG Antivirus, eTrust EZ Armor, F-Prot og Vcatch. Felles for alle er at de kun kan benyttes gratis av privatpersoner.

Under testen er produktenes brukervennlighet, ytelse, funksjonalitet og effektivitet i oppdagelsen av skadelig kode blitt undersøkt. For å vurdere produktenes evne til å detektere virus og annen skadelig kode, er 350 forskjellige typer ondsinnet kode blitt benyttet. Felles for de ulike kodene er at de har vært "in-the-wild" i månedene mars, april og mai 2004. Alle produktene var under testen blitt oppdatert med de nyeste oppdateringene som var tilgjengelige den 1. juni.

CSIS har i oppsummeringen gitt AntiVir, Avast! Antivirus og eTrust EZ Armor fire stjerner, F-Prot har fått tre stjerner, mens Vcatch bare har fått to. CSIS har dermed kåret AVG Antivirus til testens vinner, som den eneste med fem stjerner både sammenlagt og i alle de fire enkeltkategoriene.

Hele testen er tilgjengelig på denne siden.

AVG Antivirus kan lastes ned fra denne siden. Nedlasting krever at brukeren registrerer seg med navn, e-postadresse og land.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.