BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hvor er Næringsmiddelstilsynet når man trenger dem?

Dersom man skal gi et nyansert bilde av Vikingskipets fasiliteter, kommer man ikke utenom stedets utmerkede kafeteria, rapporterer Håvard Frisell i Norske Nerder...

Vaktsjef
25. apr. 2000 - 05:07

Ord blir fattige når det kommer til å beskrive kokkens utmerkede ferdigheter hva angår evnen til ytterligere å forverre kvaliteten på allerede elendige råvarer.

Historiene om diaré og matforgiftning svirrer mellom benkeradene, men slik viser seg alltid å være dumme rykter; Så den slags lytter vi jo ikke til. At pommes frittes bør oppbevares frossent og ikke tint før den stekes, og at hamburgere bør serveres gjennomstekt er definitivt uvesentlig.

Dagens kulinariske fristelse beskriver vel de gastronomiske utfordringer vi stilles ovenfor på en utmerket måte:

På en ubehandlet papptallerken danderes man tre halvstekte soyakaker ad hoc. Over disse et knippe grønnsaker og rotfrukter i skjønn forening, nydelig akkompagnert av sitt eget lettempererte kokevann.

Det hele toppes med et par sleiver overkokt potetmasse, som i slutten av kokeprosessen er nydelig kjelestekt. En spennende og utvilsomt slankende komposisjon.

Alt sammen serveres under en seng av tykk melen og ikke minst godt brent brun saus, med en umiskjennelig stenk.

Hele verket sluttes av med en knivsodd tyttebærsyltetøy, og så mye pizzakrydder (!!!) man bare ønsker.

Med andre ord: Et måltid helt utenom det vanlige, og som man kan minnes i flere timer etterpå.

Andre ville kanskje trøstet seg med ettersmaken, men selv nyter jeg utsikten og leser døren på guttedo.

Alvorlig talt; Hvor er Næringsmiddeltilsynet når man trenger dem?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra