FORBRUKERTEKNOLOGI

Hvordan ser din drømme-pc ut?

Intel og Asus vil skape den perfekte pc og trenger din hjelp.

30. okt. 2008 - 08:57

Tenk deg at du fikk frie tøyler til å design din egen pc. Hvordan ville den se ut, og hvilke funksjoner ville den ha?

Det er akkurat det Intel og Asus håper å lære gjennom WePC.com, et prosjekt og en nettside som de to selskapene i fellesskap har lansert denne uken.

Målet er å samle inn ideer fra deg og meg, for til slutt å kunne skape det de selv omtaler som «verdens første pc som er utformet i fellesskap».

- Alle som vil kan dele ideer, stemme på andres innsendte konsepter og delta i diskusjoner med andre om egenskapene ved «drømme-pc-en», uttaler Intel.

Nå håper de to selskapene at løsningen som åpner for brukerbidrag kan skape engasjement og gi nye ideer til fremtidens produkter.

Gode ideer kan like gjerne komme fra gutterommet som i digre forskningsavdelinger, mener general manager Mike Hoefflinger hos Intels partner marketing group:

- Intel har troen på at innovasjonsgnisten kan oppstå hvor som helst.

WePC.com er lar brukere arbeide samme for å komme frem til den perfekte bærbare, ultraportable pc eller spill-pc. (Foto: wepc.com)
WePC.com er lar brukere arbeide samme for å komme frem til den perfekte bærbare, ultraportable pc eller spill-pc. (Foto: wepc.com)

Mange av bidragene så langt dreier seg om kraftigere batterikapasitet, bedre skjermer og lettere vekt. Noen har mer spesifikke ønsker for prosessorer, skjermoppløsninger eller støtte for 3G.

Enkelte foreslår bedre holdbarhet, vannsikre maskiner eller bærbare pc-er som lyser i mørket.

Andre igjen ser for seg en bærbare pc-er helt uten knapper og skjerm, som enten kobles til menneskers nervesystemer eller som fungerer ved hjelp av telepatisk kommunikasjon.

Det er ikke til å unngå å smile av noen av forslagene, men hvem vet – noen av disse ideene kan dukke opp i en pc i fremtiden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.