RESULTATERFINANS

Hvorfor daytraderne taper penger

Hvorfor tror du flesteparten av daytraderne taper penger? Jo, det er megleren som stikker av med pengene.

Oddmund Grøtte
26. mars 2001 - 12:49
Securities and Exchange Commission (SEC)

I en ferskere undersøkelse av SEC fremgår det at meglerne sitter igjen som vinnere og at traderne er taperne. Meglerhusenes inntekter steg 276 prosent fra 1997 til 1999, ifølge undersøkelsen. De 15 største meglerne hadde totalt 1,3 milliarder i overskudd i 1999. Det er ikke opplyst om hvilke meglerhus som er med i undersøkelsen, men dette er ikke tradisjonelle meglerhus som for eksempel Merril Lynch eller Goldman Sachs. Meglerne er hovedsaklig "nye" selskaper som tilbyr direkte tilgang til markedet, altså ikke meglere i tradisjonell forstand, men heller et tradingsenter der traderne tilbys infrastruktur for å trade. Les mer om dette her:


Susan Collins


- Daytrading er helt klart rett og slett gambling for traderen, men ikke for megleren. Meglerne tjener uansett penger om traderen gjør det eller ei. Daytraderne er ofte uegnet til å trade og er ikke kjent med risikoen forbundet med finansmarkedene, og flesteparten er for unge: Over 40 prosent av traderne i vår undersøkelse var under 26 år. Jeg tror traderne tiltrekkes av det faktum at det er computerbasert, det er "action" og muligheter til å bli rik i en fei.

Undersøkelsen viste at daytraderne i snitt gjennomførte 29 transaksjoner per dag og betalte 16 dollar per transaksjon (150 kroner). Det betyr i klartekst at traderne må tjene 460 dollar (4.100 kroner) bare for å gå i break-even hver eneste dag.

Les også vårt intervju med Odd Holst, som daytrader på Nasdaq, og hvilken signifikant betydning det fikk for hans trading da han fant en megler med billig kurtasje:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.