RESULTATERFINANS

Hyggelig resultatvarsel fra Nera

Nera mener resultatet i transmisjonsvirksomheten vil bli bedre enn tidligere ventet.

Jørgen Christiansen
24. juni 1998 - 16:01

Nera sier onsdag at forretningsområdet transmisjon har fått en vesentlig forbedret ordresituasjon. Bakgrunnen er primært en kontrakt med colombianske ETB på totalt 360 millioner kroner.

- Det interessante her er den korte ferdigstillingsperioden, sier konserndirektør Arnfinn Tveit til digi.no.

Nettverket som skal leveres til ETB skal være ferdigstilt i mars 1999.

Samtidig sier Nera at de i den senere tiden har fått en rekke ordre til transmisjonsvirksomheten i India, Sri Lanka, Midt-Østen og Latin-Amerika.

- Ordreinngangen den senere tiden gir forretningsområdet en gunstig ordresituasjon for resten av 1998, sier Tveit.

- Dere skriver i pressemeldingen at det er hard konkurranse og at dette medfører store svingninger for de ulike leverandørene avhengig av hvor godt de lykkes i "tilbudskonkurransen". Innebærer dette at dere på de nye kontraktene ser synkende marginer?

- Nei, den formuleringen var valgt fordi vi registrerer at enkelte av våre konkurrenter sliter tungt for tiden. Vi ønsker å påpeke at det ikke betyr at markedet er svakt.

- Dere gir klart uttrykk for at de siste ordrene gir en bedre situasjon i selskapet enn forventet. Hva legger du i det?

- I hele 1997 omsatte vi for 1,5 milliarder i transmisjonsvirksomheten. Nå har vi fått en enkeltkontrakt på nesten en fjerdedel av dette beløpet. Denne kontrakten vil heller ikke ta opp mer enn ti uker med produksjonskapasitet, sier Tveit.

- I pressemeldingen skriver du at "utfordringen for Neras transmisjonsvirksomhet på lang sikt er å skape en situasjon hvor dere bedre kan tåle svingningene i etterspørselen". Hvordan skal dere klare det?

- Problemet har vært at vi for å få tak i de store kontraktene må ha relativt høy produksjonskapasitet. Det gir oss tilsvarende høye faste kostnader og gjør oss meget utsatt for svingninger i etterspørselen. Det vi nå har gjort er å skille ut produksjonsvirksomheten i en egen enhet. Så kan denne enheten på sikt produsere også for andre selskaper, sier Tveit.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.