BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hypertråd lar én Xeon framstå som to

Intel lover Xeon-prosessorer med "hyper-threading", en teknologi der én fysisk prosessor framstår som to logiske prosessorer, innen utgangen av mars.

7. feb. 2002 - 09:25


Hypertråd-arkitekturen kan ifølge Intel gi en ytelsesøkning på opptil 30 prosent,


De første Xeon-prosessorene med hypertråd-arkitektur skal altså komme på markedet innen utgangen av mars. De vil komme i to utgaver. Den ene - kodenavn Prestonia - er beregnet på to-prosessor servere og arbeidsstasjoner. Den andre - kodenavn Foster MP - er beregnet på servere med fire eller flere prosessorer. Ifølge amerikanske medier er Prestonia allerede tilgjengelig i 2,2 GHz utgave for leverandører av arbeidsstasjoner.

Intel lanserer samtidig et tilbud til utviklere der de mot en avgift på 500 dollar kan bli med på et "Early Access Program" for å lære om hvordan applikasjoner kan legges til rette for å få maksimalt ut av hypertråd-teknologien. Programmet innebærer både opplæring og tilgang på spesielle verktøy.

Ytelsesøkningen som hypertråd innebærer for servere vil ifølge Intel være mest merkbar innen prosessering av web-transaksjoner, på både antall transaksjoner og antall samtidige brukere, og på responstider generelt. For servere og arbeidsstasjoner vil også ytelsen under fleroppgavekjøring økes betraktelig.

Bakgrunnsmateriale fra Intel er tilgjengelig på selskapets nettsted under overskriften Hyper-Threading Technology.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra