BEDRIFTSTEKNOLOGI

I hæla på Intel

Når Intel idag lanserer sine første MMX-produkter, er forspranget til AMD og Cyrix ikke avskrekkende. AMD vil starte volumproduksjon av sin K6 allerede i slutten av mars, mens Cyrix regner med å lansere sin M2 i løpet av første første halvår 97.

Eirik Flaa
8. jan. 1997 - 14:50

Etter at den første Pentium-prosessoren ble lansert høsten `93, tok det hele 20 måneder før et alternativ fra Cyrix var på banen. For AMDs del tok det ytterligere 10 måneder. Evnen til å lansere prosessorer så mye raskere enn konkurrentene, har gitt Intel en markedsandel på PC-prosessorer på nærmere 90 prosent. Nå ser det likevel ut til at dette bildet er i ferd med å endres. Når Intels nye MMX-prosessor, P55C, lanseres idag, er prosessorgigantens hovedkonkurrenter, langt mer optimistiske enn de var for 3 år siden.

- Vår nye prosessor K6 vil være klar for volumproduksjon allerede i mars, sier pressetalsmann for AMD i Europa, Klaus Berglund, til digi:data. Han tror dessuten at AMD prossesoren, når den kommer, vil ha endel klare kostnadsmessige fortrinn fremfor den forestående Klamath, eller Pentium Pro-versjonen av MMX prosessoren.

- K6 vil benytte tradisjonelle Pentium hovedkort, og disse vil være langt rimeligere enn de nye Klamath-hovedkortene, sier Berglund, og forklarer at Intels Klamath vil bruker socket 7 på tradisjonelle Pentium hovedkort.

Cyrix, på sin side, er heller ikke altfor langt unna, og regner med å være med å konkurrere når salget tar av i tredje og fjerde kvartal.

- Det er i siste halvår at mesteparten av PC-salget foregår, og vi regner med at Cyrix vil ha volumproduksjon av M2 på dette tidspunkt, sier General Manager for Cyrix i Europa, Brendon Sherry til digi:data.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.