UTVIKLING

IBM åpner koden til etterspurt rammeverk

Åpen kildekodemiljøet skal får mer å tilby funksjonshemmede. Dette bidrar IBM med.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. des. 2007 - 11:21

IBM kunngjorde denne uken at selskapet har donert selskapets Accessibility Tools Framework (ACTF) til Eclipse Foundation.

ACTF er et samling av verktøy og byggesteiner utviklet av IBM. Ved å bruke rammeverket, skal utviklere enklere kunne lage programvare for funksjonshemmede og verktøy for å teste tilgjengeligheten, i stedet for å måtte lage dette fra bunnen av.

ACTF inneholder tilgjengelighetsteknologi beregnet for gjenbruk, i tillegg til standardisert design og programmeringsgrensesnitt. I første omgang vil ACTF støtte innhold basert på HTML, OpenDocument Format (ODF), Flash, grafiske brukergrensesnitt for Java-applikasjoner basert på Java Swing og Eclipse SWT, samt tilgjengelighets-APIer som Microsoft Active Accessibility (MSAA) og IAccessible2 for å tilby forent tilgjengelighet til både webinnhold og applikasjoner.

    Les også:

Initiativet har allerede fått mange støttespillere. Dette inkluderer en rekke nasjonale foreninger for blinde, i tillegg til aktører som Adobe, Mozilla, SAP, SAS Institute og flere tekniske universiteter og institusjoner.

Mer informasjon om Accessibility Tools Framework-prosjektet finnes her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.