BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM, Intel og AT&T vil dekke USA med IP-soner

IBM, Intel og AT&T har gått sammen om å opprette et selskap som skal bygge flere tusen IP-soner i USAs 50 største byer.

6. des. 2002 - 11:05
IBM, IntelAT&TCometa Networks


802.11 Planet Fall Conference & Expo

Les også


Ambisjonene fordrer at det etableres minst 20.000 aksesspunkter. Cometas rolle er å bygge IP-sonene og drifte dem. Det skal inngås avtaler med operatører og tilbydere, og brukerne skal forholde seg til disse. Dette åpner for at tilbydere og operatører vil kunne tilby allsidige internettabonnementer, der man kan bevege seg fritt fra den ene fysiske IP-sonen til den andre - og fra by til by - med samme brukernavn og passord.

Man kan vente seg at flere tilbydere vil kunne operere innen den samme IP-sonen, slik det allerede finnes eksempler på i dag. Flere selskaper tilbyr reisende ensartet internettilgang, også i IP-soner. Eksempler på internasjonale aktører er GRIC - som representeres i Norge av MultiNet AS - iPass og tyske T-Mobile. I USA er det minst to etablerte aktører, Boingo Wireless og Wayport.

Sjefen for Boingo, Sky Dayton, sier til Wall Street Journal at han hilser initiativet velkommen og ønsker seg et tilbyderpartnerskap med Cometa, selv om Boingo og Cometa vil være konkurrenter når det gjelder etablering og drift av IP-soner.

Det er ikke kunngjort hvor mye det er investert i Cometa, bare at investeringsselskapene Apax Partners og 3i er med på eiersiden. Derimot er det antydet et håp om at utbyggingen vil bidra til å redusere utgiftene for brukerne. I dag koster det gjerne rundt femti dollar i måneden å abonnere på internettilgang gjennom en IP-sone.

Cometa vil ha kontorer i San Francisco og New York. Lawrence Brilliant er utnevnt som daglig leder. Styret består foreløpig bare av Brilliant, samt en representant for hver av investorene Apax og 3i.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.