BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM lykkes med alt unntatt PC-er

Mens konkurrentene sliter, går IBM sterkt fram i siste kvartal. Fortjenesten er solid innen servere, tjenester og halvledere. Den eneste tapsposten er PC-er.

19. apr. 2001 - 09:32




Ugunstige valutaforhold svekker tallene i dollarregnskapet. Geografisk fordelt viser dollartallene at omsetningen økte med 6 prosent til 9 milliarder dollar i USA og Latin-Amerika, med 3 prosent til 5,6 milliarder dollar i Europa og Afrika, og med 8 prosent til 4,3 milliarder dollar i Asia og Stillehavet. Målt i lokal valuta var omsetningsøkningen i Europa og Afrika 11 prosent, og 18 prosent i Asia og Stillehavet.

Tjenester og service står for 40 prosent av IBMs omsetning. 41 prosent av omsetningen er maskinvare, 14 prosent er programvare. Resten er hovedsakelig knyttet til finansieringsavtaler.

Omsetningen av tjenester og service


Maskinvare


Lagringssystemer var et særdeles kraftig lyspunkt, med en økning på 82 prosent. Et annet interessant punkt er økningen innen halvledere og komponenter som selges til andre utstyrsleverandører. Der er økningen 49,2 prosent, til 2,1 milliarder dollar.

IBMs PC-er går i all hovedsak til bedriftsmarkedet. Omsetningen økte med 7 prosent, og ga et tap på 58 millioner dollar.

Programvare ser ut til å bety stadig mindre for IBM. Omsetningen på 2,9 milliarder dollar er bare 5 prosent mer enn samme kvartal i fjor, og betraktelig mindre enn forrige kvartals 3,6 milliarder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.