RESULTATERFINANS

IBM Norge vinner fram i fallende marked

IBM Norge oppnådde et driftsresultat på 55 millioner kroner i 2001, opp fra 6 millioner kroner i år 2000. Men omsetningen går som ventet noe ned.

8. feb. 2002 - 06:47
IBM Norge AS

Selv om omsetningen går noe ned, sier IBM-sjef Endre Rangnes seg tilfreds med at IBM berger bra i forhold til den generelle markedsutviklingen.

- Det norske IT-markedet falt med omlag syv prosent i fjor. Vi har hatt som mål både å øke lønnsomheten og ta markedsandeler på våre satsingsområder. Dette har vi klart, sier Rangnes, som overfor digi.no opplyser at nærmere 40 prosent av IBM Norges omsetning nå er knyttet til e-business prosjekter i privat og offentlig sektor.

Det er IBMs konsulentdivisjon, IBM Global Services, som drar mesteparten av lasset. Divisjonen sto for halvparten av IBM Norges omsetning i fjor, og sysselsetter hele 1100 av selskapets 1500 ansatte.

- Konsulenttjenester utgjør en stadig større del av IBMs forretning, ikke bare i Norge men også internasjonalt, forteller Rangnes som også kan konstatere at programvaresalget i e-business-virksomheten økte med over 40 prosent i 2001.

I likhet med de fleste andre maskinvareleverandører opplevde også IBM en svikt i PC-salget i fjor. Ser en bort fra PC-området, tok imidlertid IBM Norge markedsandeler innen maskinvaresegmentet i fjor.

digi.no


- Jeg regner med at IBM Norge vil ansette nærmere 200 personer i år. Akkurat nå er vi opptatt av å styrke våre SAP- og Cisco-miljøer i Norge på grunn av omfattende kontrakter på disse områdene, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.