AVTALER & KONTRAKTER

IBM og AMD utvider brikkesamarbeid

IBM og AMD utvider og forlenger en avtale innen utvikling av halvlederteknologi.

16. aug. 2005 - 08:17

IBM og AMD melder at de vil utvide og forlenge en avtale fra 2002 innen utvikling av halvlederteknologi og produksjonsmetoder. Avtalen fra 2002 ble utvidet i 2005 for å gjelde til 2008. Den utvidede avtalen skal gjelde til 2011.

Samarbeidet foregår i laboratorier og produksjonsanlegg hos IBM, der flere AMD-forskere har sin faste arbeidsplass. Det ble innledet da AMD trengte hjelp til å ordne opp i problemer i tilknytning til stadig tettere kretser. Nå gjelder det å utvikle metoder for å produsere halvlederkomponenter etter henholdsvis 45 nanometer, 32 nanometer og 22 nanometer prosesser.

Nytt med denne avtalen er et samarbeid om andre teknologier for å øke ytelsen i halvlederkretser, både transistorer, sammenknytninger, litografi og innpakking.

Kostnadsfordelingen er ikke oppgitt. Ifølge News.com vil avtalen antakelig koste AMD mellom 250 millioner dollar og 280 millioner i perioden september 2004 til desember 2008.

AMD og IBM er med på et eget prosjekt sammen med Micron og Infineon for å utvikle bedre produksjonsverktøy for halvledere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.