BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM starter Internett-salg i Europa

I et håp om å snu skuta, har IBM startet direktesalg av PC-er i England og nå står resten av Europa for tur. Prisene blir imidlertid ikke lavere.

Einar Ryvarden
23. nov. 1999 - 15:35
IBMDellCompaq
IBM

Les om IBMs problemer:
Wall Street Journal


IBM sier at tilbudet er rettet primært mot små bedrifter og fjernarbeidere. De vil kunne kjøpe både servere, stasjonære og bærbare maskiner. Men IBM vil også forsøke å nå hjemmebrukere med flere store juletilbud. Her kan du se på IBMs engelske nettbutikk..


- Før eller senere kommer direktesalget hit til Norge, men når vet vi ikke, sier Bjørn Roksvold, PC-sjef i IBM Norge, til digi.no. Forhandlerne er svært opptatt av dette, men mange av de store forhandlerne ønsker å gå ut av PC-salget og i stedet fokusere på salg av komplette løsninger og tilleggstjenester. Det er de små leverandørene som er mest utsatte og nervøse, sier Roksvold.

Foreløpig legger ikke IBM opp til noen priskrig med sine leverandører og du vil foreløpig ikke ha så mye å tjene på å kjøpe IBM-maskiner over Internett. Roksvold lover gode tilbud, men sier at IBM-forhandlerne skal få få fortsette.

- Mange av de minste kundene sier de ønsker å handle på Internett, men vi må se hva det blir til. Vi må høste europeiske erfaringer, sier Roksvold til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.