RESULTATERFINANS

IBM tror fusjon vil bremse HP og Compaq

IBMs nye sjef, Sam Palmisano, er ikke like høflig som sin avtroppende kollega Lou Gerstner, og lister opp hva han mener om forskjellige konkurrenter.

21. feb. 2002 - 09:40

Sam Palmisano skal overta som IBM-sjef neste uke (Lou Gerstner går av med pensjon). Han gjorde sin halvoffisielle debut på et IBMs årlige Partnerworld-messe i går.

Under sin åpningstale advarte den påtroppende IBM-sjefen de mange forhandlerne som selger produkter fra både IBM, HP og Compaq, om utviklingen utover året. Hvis det blir noen fusjon mellom HP og Compaq, vil selskapenes kunder utsette sine innkjøp i frykt for at fusjonen vil avlive produktene de planlegger å kjøpe. Dette vil skade forhandlerne, tror Palmisano som selvfølgelig mener at forhandlerne i stedet bør satse på IBM.

Men Palmisanos lange skryteliste over hvordan IBM gjør det overfor konkurrenter som Oracle, BEA og EMC hadde et hull: Når det gjelder salg av PC-er, måtte han innrømme at Dell har knust IBM og andre. Men restrukturering og outsourcing hjelper, og oppfinneren av dagens PC skal ikke trekke seg helt ut av bransjen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra