RESULTATERFINANS

IBM tror ikke på IT-sjefenes små budsjetter

Endre Rangnes tror ikke på IT-sjefenes anslag om at investeringene vil falle i år. Det har ikke IT-sjefene kontrollen over, påpeker Ragnes.

7. jan. 2003 - 12:05


Les om undersøkelsen her:


Endre Rangnes, sjef for IBM Norge, har et salg som spenner over hele IT-sektoren og han er skeptisk til undersøkelsen.

Rangnes og mange analytikere spår et flatt marked eller en forsiktig oppgang for IKT-bransjen i år fordi så mange IT-sjefer nå i flere år har utsatt nødvendige investeringer.

- Vi tror at omsetningen i år vil ende opp flatt. Jeg er skeptisk til å bare høre på hva IT-sjefene spår, for IT-sjefen kontrollerer en stadig mindre andel av det som investeres på IT.

- For fem år siden styrte IT-sjefene over 70 prosent av budsjettene, men internasjonale tall viser at andelen nå er nede i 45 prosent. Det er prosesseiere som markedssjefer, produksjonssjefer og administrerende direktør som styrer stadig mer, forteller Rangnes.

Han mener dermed at IT-sjefenes påstander om et fall kanskje er riktig, men at totalen vil bli annerledes.

Men dette stemmer ikke helt.

- I små selskaper snakker vi som regel med administerende direktør og får da et helhetsinntrykk, forteller Fredrik Syversen i IKT-Norge.

IKT Norge-sjef Per Morten Hoff understreker overfor digi.no at bransjeforeningens undersøkelse skal styrkes ytterligere utover i januar ved at enda flere representanter fra bedriftene intervjues.

- Foruten IT-sjefer og administrerende direktører, vil vi spørre markedssjefer og andre avdelingsledere, presiserer Hoff.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.