RESULTATERFINANS

IBM vil kaste såkorn etter brikker og halvledere

Mens alle de store datagigantene kastet penger etter oppstartselskaper holdt IBM seg i ro. Men når markedet er som verst for venture-selskapene kaster IBM seg rundt og inntar Silicon Valley. Nå har Store Blå redefinert sin venture-strategi.

Sigvald Sveinbjørnsson
9. mars 2001 - 13:20
Sun Microsystems IncIntelMicrosoft Corporation
Dell

Michael Lewis
"Selskaper som kunne sammenlignes som Ricky Martin på overnattingsfest hos femtenåringe jenter (særdeles populært) er nå like attraktive som om en person med åpne og blødende hudsår hadde dukket opp."


IBM


Det amerikanske magasinet Red Herring har avslørt at IBM har investert i syv selskaper siden 2000. Dette er for det meste teknologiselskaper og selskaper som jobber med en eller annen form for brikker, skriver Red Herring. IBM har også investert penger i andre venture-selskaper, men dette har hatt preg av en normal, finansiell plassering av midler.

De fleste multinasjonale datagigantene har opprettet egne venturefond som har investert i selskaper. IBM har fått en del kritikk for at de ikke har opprettet slike fond, men dette skal nå endre seg. Etter hva Red Herring erfarer skal IBM nå opprette sitt eget venture-fond. Man skal også ha en strategi i Venture-satsingen. De eneste strategiske venturesatsingene som giganten har gjennomført har vært innenfor Linux:

IBM er nå, gjennom sine Venture-satsninger, toneangivende investorer i Red Hat og Turbolinux.

Nå er det brikker som gjelder for IBM, skriver Red Herring. - Vi fokuserer på å vokse i tre forretningsområder. Dette er programvare, tjenester og teknologi. Brikker er en del av teknologi-businessen, sier John Kelly, sjef for IBM Technology Group til Red Herring.

De som nå ønskes velkommen til IBM er halvlederselskaper i oppstartsfasen. Disse selskapene skal få dele hoder med IBM, og om nødvendig bli kapitalisert av giganten.

Hvor mye IBM har investert i oppstartselskaper, eller hvor mye de planlegger å investere, er ikke klar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.