BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM viser bærbare prototyper

IBM ventes tirsdag å offentliggjøre to ThinkPad-prototyper som skal illustrere selskapets vyer for en nær framtid innen bærbare PC-er. En del detaljer er allerede kjente.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. sep. 2003 - 10:30

Ifølge News.com har IBMs designere satt de små grå i sving for å skissere hvordan neste generasjon av den ti år gamle ThinkPad-serien til selskapet bør være Designerne har fokusert på å gjøre maskinene enklere å bruke, uten å ofre fordelaktige egenskaper som lav vekt, høy ytelser og lang batterilevetid. Tanken har vært at mange brukere har den bærbare PC-en som sin eneste datamaskin, samtidig som de bruker den til mange forskjellige ting. Spørsmålet var derfor om man kunne ta utgangspunkt i én eneste ThinkPad og brette den sammen eller ut på forskjellige måter.

Den ene ThinkPad-prototypen som skal bli vist fram i dag, har to uvanlige egenskaper. Den åpnes på vanlig måte, men så snart den er åpen, kan tastaturet tas løs og høyden på skjermen kan økes til et mer behagelig nivå.

Den andre prototypen er utstyrt med et spesielt, dobbelt hengsel som gjør det mulig for tastaturet å skråne oppover og å skli forover for å tillate en mer komfortabel skrivestilling. Samtidig heves skjermen med omtrent 7,5 centimeter.

Prototypene er ifølge News.com basert på dagens ThinkPad T40-modell, en Pentium M-basert PC med 14,1 tommer skjerm. Dette gjør at skrittet fra prototyp til produksjonsmodell ikke nødvendigvis er så langt.

Bilder av prototypene er foreløpig bare tilgjengelig i denne artikkelen hos News.com.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.