BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBM VisualAge omfavner NT

IBM annonserte i forrige uke flere nye VisualAge verktøy som vil øke utviklingshastigheten til web-tilpassede applikasjoner for større bedrifter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. okt. 1997 - 20:33

Mange av de nye verktøyerne reflekterer også IBMs økende støtte av Windows NT.

VisualAge for SmallTalk, Version 4, er et eksempel på dette. Dette verktøyet har blitt utvidet til å støtte NT som et miljø for å lage =S/390 applikasjoner. Den oppdaterte utgaven støtter også Lotus Domino-applikasjoner slik at brukerne kan lage sikre og interaktive applikasjoner for enten Internett eller intranett. Produktet ventes å bli tilgjengelig nå i oktober. Inntil da er prisen ukjent.

Et annet nytt VisualAge produkt, Generator, Version 3, samarbeider nå, ifølge IBM, fullkomment med VisualAge for SmallTalk. Både NT og OS/2 kan benytte seg av gjenbrukbare SmallTalk-komponenter for å bygge serverbaserte applikasjoner som kan strekke seg over hele konsernet.

Noen av komponentene inkluderer Web Connection som lar utviklerne utvide nåværende produkter til å også fungere mot web. Det er også lagt til komponenter som gjør det mulig for applikasjoner å samarbeide med Lotus Notes og servere. I tillegg er det inkludert bibliotek-klasser og verktøy fra tredjepartsprodusenter.

VisualAge Generator ventes å bli tilgjengelig i USA denne uken til en pris av 6.499 dollar per utvikler. Serverbaserte versjoner vil koste 1.499 dollar. VisualAge Generator server applikasjoner vil støtte HP-UX servere, Java klienter og JavaBeans komponentmodellen.

IBM har forbedret sin VisualAge DataAtlas, nå versjon 2.5, som utvider datamodellerings- og databasedesign-egenskapene til NT-miljøer. Prisen for denne ligger mellom 4.999 dollar og 29.999 dollar. DataAtlas 2.5 er allerede tilgjengelig på markedet.

VisualAge TeamConnection hjelper brukerne å kontrollere sine utviklergrupper på tvers av bredden i VisualAge-familien. Et web-basert klientgrensesnitt har blitt lagt til, slik at kunder lettere kan utføre målsøkings- og rapportfunksjoner. TeamConnection støtter nå også Microsofts VisualBasic og Visual C++, samt Sybases PowerBuilder. TeamConnection er tilgjengelig nå til en pris mellom 995 og 20.995 dollar i USA.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.