BEDRIFTSTEKNOLOGI

IBMs transformer PC leveres i mai

IBM lanserte tirsdag verdens første bærbare PC som både kan være av det ultratynne slaget eller betydelig mer velutstyrt - alt etter hva brukeren ønsker.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. apr. 1999 - 10:39

IBM ThinkPad 570, tidligere kjent under kodenavnet Transformer, er snart klar for levering i Norge. Produktsjef Otto Backer Solberg ved IBM forteller til digi.no at PC-en kan bestilles i dag, men først blir leveringsklar i månedsskiftet april/mai. 

IBM ThinkPad 570.
IBM ThinkPad 570.

ThinkPad 570 består av to hovedkomponenter. Den ene delen består av alt det som er nødvendig for at PC-en skal kunne fungere, det vil si blant annet skjerm, tastatur, hovedkort og harddisk. Den andre delen, UltraBase, kan monteres på undersiden av den første. UltraBase inneholder stereohøyttalere, MIDI-port, én USB-port og en brønn for en ekstra modul, for eksempel DVD-ROM-spiller, CD-ROM-spiller, harddisk, ekstra batteri eller Zip Drive. UltraBase kan også kobles til en portreplikator.

Den ultratynne delen av ThinkPad 570 er 28 mm tykk og veier 1,8 kg. Vekten når UltraBase er montert er 3,1 kg.

Toppdelen kan utstyres med 12,1 eller 13,3 tommers TFT-skjerm, opptil 6,4 GB harddisk, opptil 366 MHz mobil Pentium II-prosessor, opptil 192 MB med minne og 56 K modem. Den har i tillegg alle vanlige tilkoblingsmuligheter, inkludert USB og port for tilkobling av ekstern diskettstasjon.

ThinkPad 570 er utstyrt med et AGP-basert skjermkort med 2,5 MB minne og støtter skjermoppløsninger på opptil 1280 x 1024 på en ekstern skjerm.

Kabinettet er laget i karbonforsterket polykarbonat som skal være blant de letteste og mest holdbare materialene på markedet i dag.

Prisen starter på 22.990 eksklusive mva.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.