BEDRIFTSTEKNOLOGI

IDC avliver myten om Windows NT-vekst

Den fantastiske veksten til Windows NT er bare en myte skapt av Microsoft. Windows NT brukes fremdeles stort sett til trivielle oppgaver og har ikke fått så mange kunder til å kaste ut Unix og Novell Netware, viser ferske tall fra IDC.

Einar Ryvarden
20. apr. 1999 - 14:36

Rapportene om at bedriftene snart bare kjøper Windows NT er sterkt overdrevet, skriver analysebyrået IDC.

- Pressen gir ofte inntrykk av at bedrifter i alle størrelser kaster ut sine Unix- og Novell Netware-systemer og bruker Windows NT i stedet, uansett størrelse eller typen oppgave systemet skal løse. Våre tall viser noe helt annet, sier Dan Kusnetzky, sjefanalytiker for operativsystem og serverprogramvare i IDC.

IDCs tall viser at NT i de aller fleste tilfeller brukes til den mindre glamorøse oppgaven som avdelingsserver der operativsystemet håndterer fillagring, utskrift og post. NT brukes ikke til bedriftskritiske applikasjoner som ikke tåler "ikke planlagt nedetid", som det heter i bransjen.

- Microsoft er veldig flinke i langsiktig markedsføring. Med rapporter om sterk vekst i salget har Microsoft klart å skape et inntrykk av at Windows NT er blitt standarden, sier Kusnetzky.

Men den gamle kongen Novell Netware lever i beste velgående, forteller IDC. Kundene som bruker Netware sier at det særlig er påliteligheten som gjør at de ikke vil bytte til NT. Det er forskjellige versjoner av Unix som brukes oftest til de tyngste oppgavene, blant annet databaser og systemer for regnskap, transaksjoner, teknisk bransje og kundestøtte.

Noe av årsakene til at Windows NT ikke vokser så fort som Microsoft skal ha det til, er at det er dyrt å kaste fungerende systemer. Når dette skjer, er det vanligvis på grunn av en større omlegging i bedriften. Få kunder velger å bytte ut sitt eksisterende operativsystem og programvaren på sine servere fordi Windows NT er enklere å bruke, mener IDC.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.