BEDRIFTSTEKNOLOGI

IDC: "WAP er overhypet"

Hypen rundt WAP (wireless application protocol) er så voldsom at mobiloperatørene frykter at kundene skal bli skuffet når tjenesten lanseres, skal en tro en fersk rapport fra IDC.

Frode Eriksen
31. jan. 2000 - 09:57

WAP blir forsinket fordi det mangler tjenester som igjen gjør at markedet ikke vil ta i bruk tjenester på WAP når den først kommer. Det viser en rapporten fra Across Wireless og International Data Corp. (IDC). IDC mener mobiloperatørene i Europa frykter misfornøyde kunder.

Rapporten hevder videre at det er fokusert for mye på verktøy for å produsere WAP-tjenester og ikke på det å lage tjenestene som er etterspurt.

- WAP har fått enorm publisitet, fra produsenter av mobilterminaler til tross for at de mangler i antall, og som er en av hovedårsakene til at WAP er forsinket, sier IDC analytiker og redaktør for rapporten, Tim Sheedy.

- Vi oppdaget også at innholdet ikke vil møte de forventningene som er skapt av hypen rundt denne teknologien, blant annet på grunn av mangel på tjenester fra utviklere, konflikter med konkurrerende teknologier og mangel på sikkerhet.

Direktør i Across Wireless, Per Lundh, sier at studien viser at industrien ikke kan stole på WAP alene som den eneste teknologien for å tilby mobile datatjenester på kort sikt.

Across Wireless har arbeidet med mobilselskap som Telenor og Singapore Telecom for å etablere Internett-baserte tjenester på mobiltelefonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra