RESULTATERFINANS

IDG foreslår europeisk NASDAQ

Når IDG i Sverige denne uken lanserer en nett-tjeneste om IT-aksjer, gjør de det blant annet med langsiktig mål om å tilby en europeisk versjon av den amerikanske IT-børsen NASDAQ.

Hilde Nyman
30. sep. 1999 - 13:36

IDG lanserer en ny nett-tjeneste i morgen, fredag som skal referere svenske IT-aksjer - "IDG IT-aktier", skriver Dagens Industri. Planen er at det også skal lanseres en papiravis med samme navn i februar neste år.

- Jeg vet at mine kollegaer i IDGs forlag rundt omkring i Europa er i ferd med å gjøre det samme. Mitt håp er at dette baner vei for en europeisk variant av den amerikanske IT-børsen NASDAQ, sier VD for IDG Sverige, Bengt Marnfeldt til Dagens Industri.

Ifølge en pressemelding fra IDG, skal de samarbeide med internettmekleren TeleTrade Solutions AB. TeleTrade leverer i dag redaksjonelt innhold til flere nettsteder og prøvde tidligere i år å kjøpe opp norske SOL Børs - uten hell.

IDG eier 19 prosent av aksjene i TeleTrade Solutions AB.

Tanken bak tjenesten er at leseren skal få aksjekurser, nyheter, diskusjonsgrupper og bakgrunn, og samtidig kunne handle med aksjer. Fokus vil være på alle IT-aksjer som blir omsatt på Stockholmsbørsen, det vil si et åttitalls bedrifter.

Nettstedet vil i første omgang ha innhold fra IDGs ulike svenske publikasjoner som Computer Sweden og InternetGuiden. På sikt er tanken at nettstedet skal få en egen redaksjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.