KORTNYTT

Idol gjør TV2 rik på SMS

Stemmegivningen på deltagerne i årets Idol har i de tre første programmene gitt TV2 over 700.000 kroner i inntekter bare på SMS.

26. feb. 2004 - 12:31

Under fjorårets Idol-finale da Kurt Nilsen gikk til topps, var det 1,1 millioner seere. 939.523 stemmer ble avgitt, som gav teleselskapene 4,4 millioner kroner i inntekter.

Stemmegivningen på deltagerne i årets Idol har i de tre første programmene gitt TV2 over 700.000 kroner i inntekter bare på SMS.

For hver gang du gir din stemme til hvilke av deltagerne som skal gå videre i Idol-konkurransen, belastes du med 4,50 kroner hvis du bruker telefon eller fem kroner på SMS, skriver Aftenposten.

Etter de to første programmene av årets Idol er det avgitt 471.000 stemmer, noe som har gitt over 2,2 millioner kroner i inntekter.

Kanalen sitter igjen med rundt en krone per stemme. Resten fordeles mellom TV2, Interaktiv, teleoperatørene NetCom og Telenor og mobilselskapet Carrot, som er ansvarlig for å samle inn telefonstemmene. I tillegg skal produksjonsselskapet Fremantle, som eier formatrettighetene til Idol, ha sin del.

Idol-finalen har hatt det høyeste stemmetallet som noen gang er registrert på TV2. Finalen i "Stjerner i sikte" og "Holmgang", hvor seerne også kan benytte seg av SMS har en lang vei å gå. Stemmerekorden her er "bare" 400.000.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.