RESULTATERFINANS

iFinger skal reddes av snuoperasjon

Det norske Internett-stjernen iFinger måtte kopiere resten av .com-bransjen: Ut med dagens forretningsplan og halve staben.

30. juli 2001 - 15:29
iFinger AS

Merriam-WebsterOxford University Press


- Etter ryddeoperasjonen vi nå er ferdig med skal vi være i pluss i desember, sier forteller Kristen Einarsson, styreformann i selskapet og hos hovedeierne i Kunnskapsforlaget, til digitoday.no.

I stedet for å være ti ansatte i London og ha planer om å ansette flere, har selskapet redusert staben ved sitt britiske kontor til tre. Man har flyttet til mindre fancy lokaler og er nå totalt (med Norge) bare seks ansatte. I tillegg har iFinger snudd seg fra privatmarkedet mot bedriftsmarkedet, forteller Einarsson.

Dessuten er iFinger i ferd med å ta opp et konvertibelt lån på 7,5 millioner kroner.

iFinger er nå klar med to nye produkter: Førstkommende onsdag kommer dagens oppslagsprogram i en ny versjon. De norske brukerne har allerede fått en teknologi som klarer å tolke hele setningen et ord står i. Det er viktig når du skal slå opp ordet stemme - som både kan vært et verb og substantiv.

- Vi er også straks ferdig med en bedriftsversjon av iFinger, forteller Einarsson.

Bedriftsversjonen vil la ansatte slå opp ord og utrykk mens han/hun leser i bedriftsinterne dokumenter. Svarene er pekere til andre bedriftsdokumenter, noe som åpner et helt nytt marked for iFinger.

iFinger er også klar med et system for å la brukere dele på én lisens - i dag må hver bruker kjøpe en iFinger-lisens på for eksempel tilgangen til et leksikon.

I tillegg til bedriftsversjonene av programvaren, er iFinger i ferd med å lansere en rekke nye ordbøker, blant annet seks-syv her i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.