RESULTATERFINANS

IFS kjøper i Tyskland

Det svenske ERP-selskapet IFS kjøper seg en større markedsandel i Tyskland gjennom oppkjøp av programvarehuset GSB. Kjøpet kommer kort tid etter at IFS kjøpte det svenske selskapet IDOK AB.

Jørgen Christiansen
19. nov. 1998 - 15:19

Den svenske ERP-leverandøren IFS kjøper en lokal konkurrent i Tyskland, GSB mbH (Gesellschaft für Softwareentvicklung und -beratung).

GSB forventes å omsette for omtrent 13 millioner dollar i 1998 og har marginer på linje med bransjen forøvrig. IFS vil ikke oppgi kjøpesummen.

Tyske GSB har 122 ansatte, en kundebase på 400 bedrifter (vesentlig produksjonsbedrifter) og ti partnere i Tyskland, blant dem Siemens Nixdorf.

Som et resultat av fusjonen flytter IFS sitt tyske hovedkontor til Nürnberg.

Administrerende direktør Bengt Nilson i IFS mener kjøpet gir selskapet meget gode ekspansjonsmuligheter i de tyskspråklige markedene i Europa.

Programvaren fra GSB tilfører i tillegg IFS en programvareløsning for Human Resources Management. Eksisterende kunder tilbys en oppgradering til IFS' produkter men vil også få oppfølging og vedlikehold av dagens løsninger fra GSB.

Kjøpet av GSB kommer kun få dager etter at IFS kjøpte det svenske selskapet IDOK AB.

IDOK leverer engineering- og dokumenthåndteringssystemer for papir, kjemikalie- og kraftverkindustrien og har en forventet omsetning i 1998 på 70 millioner svenske kroner. IFS ønsker å benytte løsninger fra IDOK til å komplementere dagens programvare fra IFS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra