RESULTATERFINANS

IFS overrasker markedet

Det svenske programvareselskapet IFS fikk et foreløpig kvartalsresultat som lå over det alle hadde ventet seg. Tap ble til gevinst og endelig kommer positive nyheter til markedet.

Sigvald Sveinbjørnsson
27. juli 2001 - 08:56

Det finnes lysglimt, skriver svensk presse i dag etter at programvareselskapet IFS la frem resultater i Stockholm i dag. Etter finanskostnader ble resultatet langt bedre enn hva markedet hadde forventet.

IFS regner med å sitte igjen med 10 millioner svenske kroner før skatt men etter finansposter når de endelige kvartalstallene kommer i slutten av august. Analytikere hadde regnet med et tap på 10 millioner kroner. De tok med andre ord helt feil.

Tallene som ble lagt frem torsdag, er bare midlertidige og kan justeres frem mot presentasjonen senere. Men resultatet er gledelig, siden selskapet på samme periode i fjor tapte hele 111 millioner kroner.

Nettoomsetningen har økt med 63 prosent til 918 millioner kroner i år, sammenlignet med samme periode i fjor. Særlig i USA har selskapet fått et løft, og det er her 25 prosent av selskapets inntekter kommer ifra.

Selskapet kunne også melde om en gigantkontrakt med det amerikanske konsernet General Electric, som er den største ordren selskapet har fått noen gang, melder IDG.se.

Dette er meget gode nyheter for en bransje, og et kapitalmarked, som de siste månedene har vært i en konstant depresjon. De gode nyhetene ble også godt mottatt på børsen i Stockholm. I skrivende stund er aksjen opp 12,12 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.