BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ikke enighet i Sp om Telenor-privatisering

Det er delte meninger i Senterpartiet om hvilke deler av Telenor som skal delprivatiseres. Sterke krefter i partiet skal være svært opptatt av at Telenors norske del skal forbli under norsk kontroll.

Frode Eriksen
30. nov. 1998 - 12:01

Senterpartiets stortingsrepresentant, John Dale, sier til Klassekampen at det kan bli betydelig tautrekking om en privatisering, idet sterke krefter i partiet ønsker at Telenors norske virksomhet skal være norsk-kontrollert. Dette står i sterk kontrast til statsminister Kjell Mange Bondeviks uttalelser på regjeringens pressekonferanse før helgen der han gjorde det klart at det er hovedkonsernet som skal delprivatiseres, og ikke deler av Telenor.

I budsjettavtalen mellom de tre regjeringspartiene, Fremskrittspartiet og Høyre, heter det at "Regjeringen legger frem forslag i 1999 om delprivatisering og om børsnotering av Telenor".

Dale sier til avisen at det ikke har vært gjennomført diskusjoner i Senterpartiet som gjør det mulig å konkludere slik, og sier at det er nødvendig å ha politisk styring av infrastrukturen i Norge og at det derfor er uaktuelt å selge ut Telenor i Norge.

Han sier at det viktige for Senterpartiet er å sikre like tjenester over hele landet, og at et eierskap i Telenor skal være et verktøy som skal sikre samfunnsinteressene.

Det eneste Dale sier er greit å delprivatisere er Telenors internasjonale aktivitet.

Høyres finanspolitiske talsmann, Per Kristian Foss, sier at det er alt eller ingenting i forhold til budsjettforliket.

- Man kan ta dissens i regjeringen, men alle må stå sammen i et budsjettforlik, sier han.

Telenor bestemte seg for to uker siden å endre organisasjonsstrukturen som deler dagens Telenor International i flere forretningsenheter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.