RESULTATERFINANS

Ikke mange vil lage statens Internett-markedsplass

Staten vil at flere skal kjempe om hvem som skal lage deres markedsplass, men bransjen synes prosjektet er for risikofylt.

14. nov. 2000 - 07:46


Telenor ASErgo Group AS, Den norske Bank AS og Andersen ConsultingStatens ForvaltningstjenesteStatens Forvaltningstjeneste


Store deler av IT-bransjen var med i første runde, men det er ikke sikkert at det blir så mange nye søkere. En ringerunde i bransjen vekker ingen jubelstemning.
Jørn Rød Larsen, direktør for offentlig sektor i det store finsk-svenske konsulentselskapet TietoEnator Consulting søkte om kvalifisering forrige gang, men ble ikke med helt til slutt.


- Vi vil først se utlysingen. Forrige gang inneholdt prosjektet en stor risiko fordi leverandøren bare beholder markedsplassen i tre år og har opsjon på bare to år til. Du er tross alt ikke garantert noen bruk, Staten vil ikke pålegge noen etater, fylker eller kommuner å handle på Internett, sier Larsen til digitoday.no.

TietoEnator søkte i forrige runde sammen med et selskap som hadde en datasentral. Sammen skal de to vurdere å søke om igjen.

Også WM-data var med i forrige runde, men jubler ikke over den nye muligheten.

- Jeg tror alliansen mellom de tre statseide selskapene Telenor, DnB og Posten SDS skremmer vekk mange. Sett sammen er risiko og søkeprisen for høy. Tar du med tiden det tar å skrive et tilbud og forhandle frem en ferdig kontrakt, koster det tre-fire millioner kroner å søke, mener Per Inge Krossen, administrerende direktør i WM-data Norge, til digitoday.no.
Cell Network trakk seg i forrige runde.


- Vi vil se på de endrede krav, så får vi vurdere meget nøye den høye risikoen, sier Cell-sjef Sverre Hurum.

Foreløpig har Forvaltningstjenesten ikke sagt noe om de planlegger noen endringer i tilbudsforespørselen. Alt skal vurderes de neste ukene. Men for å skaffe seg minst tre kvalifiserte anbydere slik regelverk for offentlig anskaffelse forlanger, kan det være at Staten må senke terskelen.

Posten SDS og IBM Norge forteller til digitoday at de regner med å søke om igjen med eventuelle nødvendige modifikasjoner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.