BEDRIFTSTEKNOLOGI

ILOVEYOU - ett år senere

Denne uken er det ett år siden ILOVEYOU-viruset raste verden rundt. Folk lar seg fortsatt lure av virusene, og fremtidens plageånder kan bli enda verre.

7. mai 2001 - 15:40
Snorre Fagerlanddigitoday






Til tross for massiv oppmerksomhet om virus, er det mange som ikke beskytter seg ordentlig, eller som lar seg lure til å spre dem videre.
- Loveletter er fortsatt der ute og lager bråk, og også gamle kjenninger som CH og FunLove sirkulerer. Men disse er kjente, og får dermed ikke så eksplosiv spredning, sier Fagerland, som jobber i antivirus-selskapet Norman.

Men de ligger likevel og lurer der ute på en eller annen maskin, eller en floppy et sted. Fagerland har full forståelse for at det ikke er mulig å ha full oversikt over alle truslene, dessuten tror han ikke vi har sett det verste ennå.

- Virusene blir bare verre og verre. Noen av de vi sitter og jobber med nå er nesten for diabolske til å beskrive, forteller han.

Han er overbevist om at det vil komme virus med like rask og like stor utbredning som ILOVEYOU, kanskje mye verre.

- Det som kommer til å lage bråk neste gang er noe vi ikke har forutsett, noe som kommer fra blindsiden.

Det første viruset for Microsoft Messenger kom for bare en og en halv uke siden, og stadig nye virus og ormer plager vettet av stadig flere brukere.

Det er blitt hevdet at det ble generert flere hundre millioner kopier av ILOVEYOU på de korte maidagene det herjet ifjor, og at disse endte opp med å koste milliarder av kroner, blant annet i tapt arbeidstid for bedriftene som ble rammet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.