BEDRIFTSTEKNOLOGI

iMac til 999 dollar

Ting kan tyde på at Apples futuristiske alt-i-ett iMac vil gå ned i pris så snart selskapet får opp produksjonsvolumet av den nye maskinen.

Jens Kanden
8. juni 1998 - 18:52

Nettstedet Apple Recon melder at Apple sannsynligvis vil kutte prisen på iMac til 999 dollar så snart selskapet har dekket etterspørselen fra de ivrigste kundene.

Dersom Apple gjennomfører denne prisreduksjonen, vil selskapet for første gang ha et tilbud i det viktige segmentet for datamaskiner til under 1000 dollar.

Apple Recon har i lengre tid hardnakket hevdet at innmaten i iMac egentlig er en set-top-boks (som typisk selges for 200 til 400 dollar), men at Steve Jobs ikke er interessert i dette markedssegmentet på grunn av lave marginer. Jobs har sagt at det ville være galskap for Apple å begi seg ut i markedet for set-top-bokser.

Det ventes at Apple senere i år vil lansere en enda billigere og skjermløs utgave av iMac (priset mellom 699 og 899 dollar) med et tredjeparts videokort. Dette produktet vil egentlig være en set-top-boks, men vil ikke bli profilert som det.

Det ventes kunngjøringer rundt dette i forbindelse med Mac World-messen i New York i begynnelsene av juli.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra