RESULTATERFINANS

Ingen airbag for Horntvedt

Sensonor nyter for tiden ingen godvilje som tar imot støtene når det slippes dårlige nyheter. Torsdag ettermiddag meldte selskapet om permitteringer. Ikke at det var noe stort sjokk for markedet - det bare understreket at her kan det ta tid før ting eventuelt snur seg til det bedre igjen.

Jørgen Christiansen
29. jan. 1998 - 18:32

Dermed havnet Sensonor på toppen av taperlisten på Oslo Børs torsdag med et kursfall på 12,1 prosent - og det kan se ut som om de siste ukenes oppgang nå er stoppet opp fullstendig. Det synes å være enighet om at administrerende direktør Sverre Horntvedt ikke nyter veldig høy tillit i markedet. Ikke ser det ut til å bli noen bedring på det heller før det dukker opp positive resultater, og det vil ta tid.

IT-indeksen lå omtrent uendret rett under 1300 da dagen var omme. Det var i hovedsak Agresso (-3,33%), Opticom (-0,95%) og NetCom (-1,85%) som trakk ned. Ingen av kursbevegelsene i disse selskapene synes å ha spesielt gode forklaringer bak seg - ikke ser vi de helt enorme volumene heller.

Agresso kunne melde om nok en kontrakt i dag - denne gangen med The Telegraph Group - på 400.000 pund. Det er ikke noen stor kontrakt, men et helt greit signal.

Norman presterte nok en "noen-sier-vi-er-flinke"-børsmelding i dag. Nok en gang var det bladet Virus Bulletin som sto for testingen. Selskapet får hederlig omtale for å passere enkelte tester helt uten feil, men trekkes noe for å bomme på et par makrovirus. Markedet er mindre interessert i testresultatene enn i salgstallene. De kommer tirsdag morgen.

Når IT-indeksen holdt seg såpass bra til tross for at en tungvekter som NetCom justerte nedover, skyldes det at langt de fleste IT-selskapene så en hyggelig utvikling. Det gjaldt både ASK, Merkantildata, Tandberg, Tandberg Data og Tandberg Television - for å nevne de største. For samtlige tre "Tandberg-selskap" var det helst et meget hyggelig amerikansk marked onsdag som trakk opp.

Rett før stengetid sendte Provida melding om resultatene for 1997. Tallene ser ved første øyekast ut til å være hyggelige, men ikke uventede. Se forøvrig egen sak.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.