RESULTATERFINANS

Ingen embargo på Internett i Serbia

Til tross for at USA har lagt restriksjoner på levering av en rekke elektroniske produkter til Serbia, er Internett unntatt.

Pål Leveraas
17. mai 1999 - 02:32

Etter at Bill Clinton for to uker siden forbød amerikanske selskap å levere "varer, programvare, teknologi eller tjenester" til Jugoslavia, har flere internasjonale telekomoperatører blitt i tvil om hvorvidt de må kutte Internett-tjenestene som leveres til landet. Et av dem er Loral Space & Communications Ltd. i New York, forteller Wall Street Journal.

En av deres satellitter betjener minst to Internett-leverandører i Serbia.

Informasjonstjenester, herunder elektroniske, er vanligvis unntatt fra slike embargoer, men ikke elektronisk handel. Internett kan brukes til begge deler. Men dersom serberne mister Internett-forbindelsene til utlandet, mister de også den siste muligheten de har til å innhente andre enn Milosevic-regimets tolkninger av hendelsene i regionen.

Muligheten for å miste nettet har skapt uro i nyhetsgrupper og diskusjonsfora på nettet. - Vi er på sett og vis blitt vant til luftvernsirener, bomber og trusler om invasjon, men vi aner ikke hvordan vi skal overleve hvis vi mister Internett, sa Alex Kristanovic, med-gründer av internett-leverandøren Beonet i Jugoslavia, ifølge Wall Street Journal.

Nå forsikrer Det Hvite Hus at Internett er unntatt fra embargoen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.