BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ingen forsinkelse for Thor

Oppskytningen av Telenors nye satellitt Thor IIa blir neppe forsinket til tross for de siste ukenes problemer med en bærerakett tilsvarende den som skal brukes ved oppskytningen av Thor. Etter planen skal satellitten skytes opp 22. februar fra Cape Canaveral.

Frode Eriksen
21. jan. 1997 - 11:30

For to uker siden måtte første oppskytning av tre Iridium-satellitter utsettes til senere i januar etter fire forsøk på mindre enn en uke, som alle mislykkes på grunn av tekniske problemer. Før helga eksploderte en bærerakett sekunder etter oppskytning fra Cape Canaveral og en GPS-satellitt forsvant i et flammehav. Likheten med disse to episodene var at bæreraketten Delta II var involvert.

Begge scenariene blir som et mareritt for ledelsen i Telenor og Telenor Satellite Services, om det samme skulle skje under oppskyrtningen av Thor IIa.

I en pressemelding fra Telenor Satellite Services heter det imidlertid at en forventer at oppskytningen skal skje etter planen. Telenor overtar Thor IIa i geostasjonær bane i midten av mars. Deretter er det klart for noen ukers testsendinger for de siste justeringene.

Kontraktene Telenor alt har inngått for å videreformidle TV-program over Thor IIa gjelder fra april av. Det er med andre ord et opplegg som stort sett er basert på at det meste går som normalt.

Det er Huges Space and Communications Corp som har produsert Thor IIa og som er ansvarlig for oppskytningen.- Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger på at oppskytningen er forsinket, sier administrerende direktør i Telenor Satellite Services, Knut Reed. Han legger til at kortere forsinkelser er noe en må regne med i en slik kompleks og risikofylt bransje.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra