KARRIERE

Ingen gründ(er) til å være sjef

Som mange andre gründere, synes Bjørn Svendsen Fromreide (bildet) det er kjedelig å være sjef når de administrative oppgavene tar overhånd. Han vil helst være ute hos kundene, og overlater sjefsstolen til Rune Henriksen ett år etter at han etablerte programvareselskapet BEA Systems' norske kontor.

Therese Werenskiold
23. nov. 1999 - 12:07


Bjørn Svendsen Fromreide
BEA SystemsRune Henriksen

Steinar CookBalderConCreaJens HavikenHans GeelmuydenGeelmuyden.Kiese
Du kan lese mer om disse her:

Fromreide jobbet alene det første halve året i BEA, og fikk i august i fjor følge av Espen Kloster som teknisk alibi eller salgsstøtte. Selv har Fromreide jobbet med salg og administrasjon. BEA tar sikte på å være 10 ansatte fra februar neste år, og Fromreide mener markedet for e-handelsløsninger nå eksploderer.

Fromreide sier i et intervju med digi.no at de lenge har vært på jakt etter flere selgere og kundeansvarlige.
- Det er vanskelig å rekruttere dyktige selgere, og med våre knappe ressurser (to personer) har vi outsourcet denne biten til et rekrutteringsfirma.

Ny daglig leder for BEA blir Rune Henriksen, som ifølge Fromreide har en del egenskaper som vil løfte selskapet opp på et annet nivå. Henriksen har lang salgs- og ledelseserfaring, blant annet fra Computer Associates (CA) i Norge og Skrivervik Data (nå Getronics).

Den avtroppende sjefen går nå inn i en mer salgsrettet oppgave.
-Jeg ønsker dette fordi jeg liker å jobbe mot kunder. Helst større kunder, og disse krever også mer tid, sier han.

Gründerne som etablerer nye bedrifter trenger spesielle egenskaper, og disse er ikke nødvendigvis de samme egenskapene som trengs for å lede selskapene videre inn i nye faser og strategier.

- Etableringsfasen er over, og nå skal salget og omsetningen økes. På dette området er Henriksen en bedre leder menn meg. Dessuten tror jeg det er sunt å skifte ledere med jevne mellomrom. Ting endrer seg så kjapt i databransjen. Det er viktig å være ydmyk som leder, og se behovet for nye roller, avslutter Fromreide.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.