BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ingen nærkont(r)akt for NetCom og Tele2

Samtalene mellom de to svenskeide teleselskapene NetCom og Tele2 om samarbeid på utbygging av nye mobilnett pågår fremdeles. Ifølge NetCom er partene ikke nærmere en avtale nå enn det man var i vår.

Frode Eriksen
13. aug. 2001 - 11:18

Da Telia og Tele2 AB i januar i år varslet at de to selskapene skulle samarbeide om utbygging av et mobilnett i Sverige, ble det også tanken om et tilsvarende samarbeid i Norge presentert. I Norge har NetCom og Tele2 snakket sammen siden i vår. Nåværende styreleder og tidligere konsernsjef i NetCom, Terje Christoffersen sa da han sluttet i mai at NetCom ikke hadde tenkt å ta et initiativ i saken.

Administrerende direktør i Tele2 Norge, Markus Täkte, sier til Ekonomi24 at en nå er nær en løsning. - Vi har intensivert våre samtaler og håper å kunne presentere en samarbeidsavtale før midten av september.

Ifølge Täkte har det kommet en avklaring i sommer på hvor tett selskapene kan samarbeide. - Den nye klargjøringen gav oss svar på en del spørsmål, sier han.

Etter konkursen til Broadband Mobile før helga, har bransjen stilt spørsmål om Tele2s evne til å etablere et mobilnett med over 800 basestasjoner innen utgangen av november.

Tele2 holder på sine forpliktelser, selv om Täkte sier at det ikke er en fordel når en konkurrent faller fra.

Informasjonssjef i NetCom, Guri Wormdahl bekrefter at det fremdeles pågår samtaler mellom NetCom og Tele2, uten at hun vil gradere samtalene. - Jeg kunne gi deg det samme svaret i vår, sier Wormdahl til digitoday.no. - Vi har registrert at Tele2 har gradert samtalene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.